Seizoen 2016-17 * 43 jaar Randmeerconcerten Randmeerconcerten klinken als muziek in uw oren Zaterdag 26 november 2016 - 20.00 u.
© Randmeerconcerten 2016/17
Johann Sebastian Bach delen uit ‘Die Kunst der Fuge’ Guillaume Lekeu ‘Molto adagio’ voor strijkkwartet Joseph Haydn Strijkkwartet op. 76 nr. 5 Johannes Brahms Strijkkwartet op. 51 nr. 2
Het EnAccord Strijkkwartet heeft zich in de 15 jaar van zijn bestaan een belangrijke plaats verworven op de concertpodia. Het programma omvat werken uit verschillende stijlperioden, van barok tot eind 19e eeuw. Minder bekend, maar heel interessant is de Belgische componist Guillaume Lekeu. In Parijs kreeg hij les van César Frank, die hem sterk beïnvloed heeft en van Vincent d’Indy. Het ‘Molto Adagio’ voor strijkkwartet schreef hij op 17-jarige leeftijd. De zwaarmoedige ondertoon ervan is kenmerkend voor zijn gehele oeuvre. Johannes Brahms publiceerde zijn eerste twee strijkkwartetten gelijktijdig in 1873. Brahms was toen al 40 jaar oud. Opus 51 nr.2 is lichter en lyrischer van karakter dan het tamelijk zware en dramatische opus 51 nr.1. Het gebruik van akoestische schermen ter ondersteuning van het delicate geluidsbeeld van het EnAccord Strijkkwartet is mogelijk gemaakt door een genereuze gift van de fa. Ducky Dons in Ermelo.
Foto: Marco Borggreve
Volgend concert Volgend concert Vorig concert

NUNSPEET

Veluvine

F.A. Molijnlaan 186, 8071 AK

5 Routebeschrijving Routebeschrijving

EnAccord Strijkkwartet

Ilka van der Plas

- viool

Helena Druwé

- viool

Rosalinde Kluck

- altviool

Maaike Reisener

- cello